Прес-реліз зборів “АІДА”

Шановні учасники ринку незалежних авто компонентів.

1 лютого 2017 року відбулись Збори учасників асоціації АІДА, на яких був затверджений бюджет Асоціації на 2017 рік та розглянуті перспективи розвитку ринку незалежних авто компонентів в Україні.

Було зазначено, що останнім часом збільшився потік контрабанди запчастин в Україну. Учасники також відмітили особливо загрозливий вплив польських дистриб’юторів на ринок автозапчастин нашої держави. Адже це не тільки понижує прибуток компаній, але і впливає на економіку України. Оскільки у бюджеті не має грошей, тому уряд збільшує тиск на платників податків, хто ввозить товари легально. Це стосується кожного, хто працює у правовому полі і намагається побудувати бізнес в Україні. Крім проблеми контрабанди, існує ще одна велика проблема, яка може в один момент перекреслити всі прибутки офіційних компаній, які легально завезли в Україну той чи інший продукт – «фейкові патенти» на запчастини. Ніхто точно не знає цифру, але на думку експертів, їх більше 1300. Мінекономрозвитку обіцяє запропонувати Верховній Раді механізм боротьби з патентним тролінгом

(Подробиці)

Тому зараз, як ніколи, суспільство повинно активно впливати на владу для покращення ведення бізнесу. Цим, власне, і займається Асоціація.

З метою активного втручання у процеси законотворення, управління економікою, Асоціація планує проводити зустрічі, конференції, круглі столи, щоб довести до відома суспільства проблеми галузі. У планах розробка механізму тиску не тільки на владу, а й на закордонних постачальників запчастин для легалізації ринку незалежних авто компонентів.

Free WordPress Themes, Free Android Games